De streek waarin ‘Roodkapje’ ligt is werkelijk prachtig. Niet voor niets is Ommen en omgeving een van de populairste stukjes van Nederland en Overijssel. De Vecht kronkelt schitterend door het landschap, dat bosrijk is en tegelijkertijd gebieden kent waar u werkelijk indrukwekkende vergezichten hebt. De uitdrukking ‘Nederland is vol’ wordt ineens onvoorstelbaar. Het zal duidelijk zijn dat u er als wandel- of fietsliefhebber uw hart kunt ophalen, al dan niet gebruik makend van de vele bewegwijzerde routes in de directe omgeving.

Ook als u zich prima vermaakt bij en in een grote recreatieplas zit u goed want ‘De Oldemeijer’ bevindt zich op fietsafstand van de bungalow.

De camping heeft ook een goed toegeruste supermarkt en een prima restaurant. Op loopafstand van ‘Roodkapje’ vindt u nog twee restaurants (‘De Bootsman’ en ‘De Hongerige Wolf’) waar het goed eten is tegen ook voor gezinnen zeer acceptabele prijzen.

Wilt u ietsje verder weg en een hele dag van de ene enerverende ervaring in de andere verzeild raken, dan ligt het attractiepark Slagharen en het avonturenpark Hellendoorn op respectievelijk ruim een kwartier en ruim een half uur rijden van ‘Roodkapje’.

Mocht u ook in uw vakantie lekker willen winkelen dan hebben de gezellige centra van zowel Ommen als Hardenberg een flink winkelaanbod terwijl voor de shoppers met een groot uithoudingsvermogen Zwolle met het uitgebreide winkelaanbod in haar charmante binnenstad binnen een half uur rijden ligt.